Afspraak?

SCHEIDINGSADVOCAAT ARNHEM

EEN SCHEIDINGSADVOCAAT OF MEDIATOR: WAT PAST HET BESTE BIJ MIJN SITUATIE?

Het scheiden met behulp van advocaten levert bijna altijd onvrede op voor beide partijen. Een scheidingsadvocaat behartigt namelijk alleen jouw belangen. En de scheidingsadvocaat van jouw ex-partner alleen zijn of haar belangen. Jullie communiceren niet samen om tot afspraken te komen, dat doen de advocaten schriftelijk.

Door de schriftelijke communicatie worden er al snel hoge eisen gesteld en is het lastiger ergens water bij de wijn te doen. De rechter bepaalt uiteindelijk wat de uitkomst is. Meestal tot ongenoegen van beide partijen. Bovendien verslechtert tijdens zo’n traject de onderlinge verstandhouding waardoor, ook na de scheiding, communiceren lastiger is.

Scheiden met advocaten levert dus meestal alleen maar verliezers op. Daarom is het advies altijd te kiezen voor mediation, om zo te proberen er samen uit te komen.

Het is een misvatting dat mediation alleen kan als jullie samen nog goed door een deur kunnen. Bij bijna iedere scheiding zijn er momenten waarop emoties oplopen. Het is dan een uitdaging om samen tot afspraken te komen. Maar als jullie het samen wíllen proberen is dat al voldoende om voor mediation te kiezen. Pas als jullie niet bereid zijn met elkaar het gesprek aan te gaan, dan is het scheiden met behulp van advocaten de enige manier om de scheiding te regelen.

SCHEIDEN: HET PROCES BEPAALT DE START VAN JOUW TOEKOMST

Jullie gaan scheiden. Dat voelt natuurlijk niet fijn, want jullie hadden samen waarschijnlijk een andere voorstelling van de toekomst. Daarom brengt een scheiding altijd emotie met zich mee. Hoe vervelend ook, er moeten zaken goed geregeld worden. Beslissingen die jullie nu nemen kunnen niet zomaar teruggedraaid worden en zijn bepalend voor jullie toekomst.

Een scheiding moet uiteindelijk altijd door de rechtbank worden bekrachtigd. Daarom zoeken veel mensen een scheidingsadvocaat om de scheiding te regelen.

Maar wist je dat inschakelen van een scheidingsmediator meestal tot een beter resultaat leidt? En dat de kans op een uiteindelijke ‘vechtscheiding’ veel kleiner is als jullie ervoor kiezen te scheiden met behulp van een mediator? Kunnen jullie via een echtscheidingsmediator de scheiding regelen, dan heeft dat belangrijke voordelen in vergelijking tot de keuze voor scheidingsadvocaten. Het geeft je een betere start van jouw toekomst.

“SCHEIDINGSBEMIDDELING IS WAT IK HET LIEFSTE DOE. HET GEEFT VEEL POSITIEVE ENERGIE. DAT KLINKT MISSCHIEN RAAR, WANT SCHEIDEN IS VERVELEND, MAAR EEN GOEDE NIEUWE START MAKEN IS IETS MOOIS WAAR BETROKKENEN SOMS LANG NAAR UIT HEBBEN GEKEKEN”

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SCHEIDINGSMEDIATOR IN PLAATS VAN EEN SCHEIDINGSADVOCAAT?

Meer tevredenheid en beter contact

Onder begeleiding van de mediator maken jullie samen de afspraken. Dit zorgt voor meer tevredenheid en een beter contact na de scheiding.

Positieve insteek

Met mediation werken jullie samen constructief aan een toekomst zonder elkaar, in plaats van via advocaten tot gedwongen afspraken te komen.

Tijd- en kostenefficiënt

Samen gaan jullie de scheiding aan onder begeleiding van 1 mediator in plaats van 2 separate advocaten. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten en de duur van het proces.

ANNEWIEKE BEMIDDELT IS SCHEIDINGSMEDIATOR ÉN SCHEIDINGSADVOCAAT IN ARNHEM

Annewieke is van oorsprong advocaat. Dit heeft niet alleen als voordeel dat ze jullie van juridische informatie kan voorzien, maar ook dat ze de afwikkeling bij de rechtbank en gemeente voor jullie regelt.

Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan als scheidingsadvocaat én scheidingsmediator, heeft Annewieke er bewust voor gekozen zich te richten op mediation.

Vanuit een positieve benadering, met alle benodigde juridische kennis en ervaring scheidingen regelen. Daar staat Annewieke Bemiddelt voor.

SCHEIDINGSBEMIDDELING IN ARNHEM

Wil je meer weten hoe Annewieke Bemiddelt jullie kan helpen bij jullie scheiding? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Komen jullie uit de buurt van Arnhem, dan zijn jullie van harte welkom op één van de werklocaties in Arnhem Noord/Velp of in Arnhem Zuid.

Scheiden met Annewieke Bemiddelt:

Speciaal voor mensen met kinderen

Ervaren advocaat, gespecialiseerd in scheidingen

Gecertificeerd MfN Mediator

Advies over de gevolgen voor pensioen, lijfrenteverzekeringen, koopsompolissen en fiscale zaken

Verzorgt coaching hoe je tijdens de scheiding met elkaar en met je kinderen kunt blijven communiceren, om weg te blijven van discussies en verwijten.

Verzorgt coaching hoe je ná de scheiding als ex-partners met elkaar omgaat

Verzorgt coachingvoor jouzelf, hoe je zelf als mens overeind blijft, zowel tijdens je scheiding als daarna

OP ZOEK NAAR EEN SCHEIDINGSADVOCAAT IN ARNHEM?

Willen jullie er graag allebei het beste halen uit jullie scheiding? Kies dan voor mediation van Annewieke Bemiddelt