Afspraak?

GEZAMENLIJKE KINDERREKENING

Naast de veel bekendere kinderalimentatie kun je bij een scheiding ook samen op een andere manier financiële afspraken maken over ouderschap. Zorgen jullie als ouders allebei een groot deel van de week voor de kinderen? En kunnen jullie goed samen overleggen? Dan kun je ook een gezamenlijke kinderrekening gebruiken.

VOORDELEN GEZAMENLIJKE KINDERREKENING

Dat betekent dat je een gewone betaalrekening, een en/of rekening, gebruikt puur voor de kosten van de kinderen. Je betaalt dan allebei het eten en drinken van de kinderen als zij bij jou zijn. De andere kosten, bijvoorbeeld voor kleding, school, sportverenigingen, cadeautjes voor kinderfeestjes en de kapper, worden betaald van de kinderrekening. Je spreekt samen precies af welke kosten dit zijn, zodat je er geen discussie over krijgt.

Ook spreek je samen af hoeveel ieder van jullie per maand op de kinderrekening stort. En of de kinderbijslag erop gestort moet worden.

TOEKOMSTIGE WIJZIGINGEN

Het is wel belangrijk dat je samen goed kunt overleggen over budgetten. En over wat wanneer, door wie gekocht wordt, anders leidt een kinderrekening mogelijk tot problemen. In dergelijke gevallen kun je beter gaan voor reguliere kinderalimentatie.

GEZAMENLIJKE KINDERREKENING VIDEO

Wil je liever kijken en luisteren dan lezen? Bovengenoemde inhoud vind je ook terug in de video hiernaast. Deze vraagt ongeveer een minuut van je tijd.

Over andere onderwerpen zijn ook video’s gemaakt. Deze vind je via de homepage of op de pagina’s onder het kopje ‘scheiden’ op deze website.

Video afspelen
persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Het gesprek is geheel vrijblijvend

Uitleg over wat mediation nu eigenlijk precies is

Wat kan mediation specifiek voor jullie kan betekenen