SCHEIDEN MET HUWELIJKSE VOORWAARDEN

Zijn jullie getrouwd en hebben jullie van tevoren geen specifieke afspraken gemaakt over scheiden met huwelijkse voorwaarden? Dan bestaat er automatisch een gemeenschap van goederen. Dat betekent dat alles wat jullie bezitten, van jullie gezamenlijk is. Het maakt daarbij niet uit op wiens naam het staat. Dit geldt voor ieder stel dat voor 1 januari 2018 getrouwd is. Bij scheiden met huwelijkse voorwaarden is het belangrijk de gemaakte afspraken nog eens goed samen door te nemen.

NIET ALLE HUWELIJKSE VOORWAARDEN ZIJN HETZELFDE

Het is ook mogelijk dat jullie vlak voordat jullie ging trouwen, of tijdens het huwelijk, huwelijkse voorwaarden hebben afgesloten. Dat betekent dat specifieke financiële afspraken zijn vastgelegd bij de notaris. Dat komt bijvoorbeeld vaak voor als één van beide ondernemer is. Of als één van beide meer vermogen heeft.

Er zijn veel verschillende soorten huwelijkse voorwaarden. En er bestaan veel misverstanden over.

Het is belangrijk dat bij een echtscheiding, ook tijdens mediation, goed wordt gekeken wat er is vastgelegd in deze huwelijkse voorwaarden. En wat dat voor jullie betekent bij de scheiding.

Als mediatior bestudeert Annewieke Bemiddelt alle gemaakte afspraken. Jullie krijgen vervolgens specifieke uitleg en advies, zodat tijdens de bemiddeling de huwelijkse voorwaarden op correcte wijze worden nageleefd.

VIDEO HUWELIJKSE VOORWAARDEN

Wil je liever kijken en luisteren dan lezen? Bovengenoemde inhoud vind je ook terug in de video hiernaast. Deze vraagt ongeveer een minuut van je tijd.

Over andere onderwerpen zijn ook video’s gemaakt. Deze vind je via de homepage of op de pagina’s onder het kopje ‘scheiden’ op deze website.

Video afspelen
persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Het gesprek is geheel vrijblijvend

Uitleg over wat mediation nu eigenlijk precies is

Wat kan mediation specifiek voor jullie kan betekenen