Afspraak?

OUDERSCHAPSPLAN BIJ SCHEIDING

Zijn jullie van plan te gaan scheiden? Als jullie kinderen hebben onder de 18 jaar oud is het noodzakelijk dat er een zogenaamd ouderschapsplan wordt gemaakt. Een ouderschapsplan is een document waarin je afspraken maakt over de zorgregeling, kinderalimentatie of de gezamenlijke kinderrekening en over de communicatie tussen jullie beiden als ouders.

OUDERSCHAPSPLAN OPSTELLEN

In de zorgregeling spreken we af  wie wanneer de kinderen heeft. Dit zowel op doordeweekse dagen, de weekenden, feestdagen en schoolvakanties. 

Je maakt hierover tijdens de mediation concrete afspraken, met dagen en tijden erbij. Op deze manier leg je de afspraken doeltreffend vast, zodat er op een later moment geen discussie over ontstaat. Dat geeft rust, voor de kinderen en voor jullie zelf.

Tijdens de mediation bespreken we uitgebreid wat ieder van jullie hierbij belangrijk vindt. Ik help jullie om samen tot voor ieder acceptabele afspraken te komen.

Over kinderalimentatie en de gezamenlijke kinderrekening kun op deze website ook meer informatie vinden.

VIDEO OUDERSCHAPSPLAN

Wil je liever kijken en luisteren dan lezen? Bovengenoemde inhoud vind je ook terug in de video hiernaast. Deze vraagt ongeveer een minuut van je tijd.

Over andere onderwerpen zijn ook video’s gemaakt. Deze vind je via de homepage of op de pagina’s onder het kopje ‘scheiden’ op deze website.

Video afspelen
persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Het gesprek is geheel vrijblijvend

Uitleg over wat mediation nu eigenlijk precies is

Wat kan mediation specifiek voor jullie kan betekenen