OUDERSCHAPSPLAN BIJ SCHEIDING

Zijn jullie van plan te gaan scheiden? Als jullie kinderen hebben onder de 18 jaar oud, is het noodzakelijk dat er een zogenaamd ouderschapsplan gemaakt wordt. Dat is een document waarin je afspraken maakt over de zorgregeling, de kosten en de communicatie over de kinderen.

OUDERSCHAPSPLAN OPSTELLEN

In de zorgregeling spreken jullie af wanneer de kinderen bij jou of bij de andere ouder zijn. Zowel op doordeweekse dagen als in de weekenden, maar ook tijdens feestdagen en in de schoolvakanties. Je maakt hierover tijdens de mediaton bij Annewieke Bemiddelt concrete afspraken, met dagen en tijden erbij. Op deze manier leg je afspraken doeltreffend vast, zodat hier later geen discussie over hoeft plaats te vinden.

Tijdens de mediation bespreken we uitgebreid wat ieder van jullie hierbij belangrijk vindt. Ik help jullie om samen tot voor ieder acceptabele afspraken te komen.

Over kinderalimentatie en de gezamenlijke kinderrekening kun op deze website ook meer informatie vinden.

VIDEO OUDERSCHAPSPLAN

Wil je liever kijken en luisteren dan lezen? Bovengenoemde inhoud vind je ook terug in de video hiernaast. Deze vraagt ongeveer een minuut van je tijd.

Over andere onderwerpen zijn ook video’s gemaakt. Deze vind je via de homepage of op de pagina’s onder het kopje ‘scheiden’ op deze website.

Video afspelen
persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Het gesprek is geheel vrijblijvend

Uitleg over wat mediation nu eigenlijk precies is

Wat kan mediation specifiek voor jullie kan betekenen