Afspraak?

EIGEN WONING BIJ SCHEIDING

Gaan jullie uit elkaar en bezitten jullie gezamenlijk een koopwoning? Dan zullen wij tijdens de mediation bespreken wat er met deze woning moet gebeuren. Willen jullie het huis verkopen bij de scheiding of kan één van jullie er blijven wonen?

HUIS VERKOPEN BIJ SCHEIDING NOODZAKELIJK?

We bespreken eerst jullie wensen. Daarna gaan we kijken of deze ook financieel uitvoerbaar zijn. Kan degene die wil blijven wonen de lasten ook betalen? De hypotheek overnemen, en de ander uitkopen als sprake is van overwaarde?

HYPOTHEEK NA SCHEIDING

Om hierop een antwoord te krijgen is het belangrijk om voorafgaand aan of tijdens het mediationproces contact op te nemen met jullie eigen hypotheekadviseur of bank voor advies.

Als dit advies er is gaan we verder met de mediation. Soms overleg ik ook met jullie adviseur.

Als de woning verkocht moet worden, maken we afspraken over de keuze van de makelaar. Of de woning nog opgeknapt moet worden en op welke termijn de woning in de verkoop gaat.

VIDEO HUIS VERKOPEN BIJ SCHEIDING

Wil je liever kijken en luisteren dan lezen? Bovengenoemde inhoud vind je ook terug in de video hiernaast. Deze vraagt ongeveer een minuut van je tijd.

Over andere onderwerpen zijn ook video’s gemaakt. Deze vind je via de homepage of op de pagina’s onder het kopje ‘scheiden’ op deze website.

Video afspelen
persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Het gesprek is geheel vrijblijvend

Uitleg over wat mediation nu eigenlijk precies is

Wat kan mediation specifiek voor jullie kan betekenen