Afspraak?

Mediator Arnhem

Annewieke Bemiddelt tussen jou en je partner

Hoe zou het zijn als je hierbij geholpen wordt door mij als mediator in Arnhem?

Mijn begeleiding als mediator in Arnhem heeft als doel om je te helpen om jullie scheiding juridisch goed door te komen, waarbij er financieel een eerlijke verdeling is en je de toekomst tegemoet kunt gaan als ex-partners die liefhebbende ouders blijven en elkaar en zichzelf het beste gunnen.

Hoe klinkt dat voor jou?

Met full-service mediation Arnhem investeer je in een fundament voor jullie toekomst. Als ex-partners én als ouders, dus voor jullie hele gezin.

Mediator Arnhem, regel jouw scheiding met full-service-mediation

Als jij en je partner hebben besloten om te gaan scheiden, herken je je hier vast in:

Je zit met veel onzekerheid over de toekomst.

Hoe sta je er straks financieel voor?

Waar ga je straks wonen?

Hoe zullen de kinderen reageren? Kunnen zij dit wel aan?

Je voelt je verdrietig, want je gezin valt uit elkaar.

Je voelt je boos, op je partner, of op de hele situatie.

Jullie zijn nu nog on speaking terms met elkaar en dat wil je beslist zo houden. Maar je weet ook dat er straks lastige knopen doorgehakt moeten worden. Je bent bang dat er dan ruzies en eindeloze discussies ontstaan.

Annewieke helpt jou met full service mediation Arnhem

Mediation Arnhem, je vraagt je wellicht af hoe een dergelijk traject eruit ziet. Ik beschrijf een voorbeeld van een situatie van klanten die ik heb begeleid.

Dit is de situatie van mijn klanten Charlotte en Diederik, met twee dochtertjes van 2 en 4 jaar oud. Dit zijn niet hun echte namen, want als mediator zal ik nooit iets naar buiten brengen over mijn klanten. Toen Charlotte en Diederik elkaar leerden kennen, werkten ze allebei fulltime. Charlotte is minder gaan werken toen de kinderen kwamen, waardoor Diederik veel tijd kon steken in de opbouw van zijn succesvolle bedrijf.

Na de scheiding wilde Charlotte aanspraak maken op de partneralimentatie. Dat vond ze moeilijk om te vragen, want ze wilde financieel onafhankelijk zijn. Dat was voor haar heel belangrijk.

Aan de andere kant Diederik: Hij had zelf, na al die jaren hard werken, ervoor gezorgd dat zijn bedrijf een gezond en groeiend bedrijf was geworden. Het viel hem zwaar om Charlotte nu nog jarenlang zo’n hoge alimentatie te moeten betalen. Ze zou immers ook al de helft van het spaargeld krijgen en dat was zo’n groot bedrag dat ze daar haar inkomen nog wel een paar jaar mee kon aanvullen. Hij wilde beslist geen partneralimentatie betalen.

Deze tegengestelde belangen gaven veel druk en discussie, en juist dat wilden zij voorkomen. Ze wilden absoluut niet van die mensen worden die voor de rechtbank dit zouden moeten gaan uitvechten.

Ze schakelden mij in voor mediation vanuit Arnhem. Hierdoor konden ze hun scheiding niet alleen juridisch en financieel eerlijk afhandelen, maar leerden ze ook beter met elkaar praten. Ze kunnen nu allebei financieel op eigen benen staan en zijn ze nog goed on speaking terms met elkaar. Deze ontspanning zien ze ook terug bij de kinderen. Beide waren heel blij met de keuze voor mijn begeleiding als mediator in Arnhem.

Mediator echtscheiding met kinderen Arnhem

Hoe kom je een scheidingsperiode door, met elkaar, en in combinatie met het gezin? Je merkt nu waarschijnlijk al dat het contact met je partner aan het veranderen is. Je denkt niet meer in ‘samen’, maar je bent meer bezig met de vraag: ’hoe ziet mijn eigen leven er straks uit?’ Je deelt minder samen en je communiceert minder samen. Dat is ook heel normaal in het scheidingstraject wat jullie doorlopen.

Maar hoe is het voor je kinderen? Merken je kinderen iets van de situatie? Wanneer vertel je aan de kinderen dat jullie uit elkaar gaan? Wat is een goed moment om te praten over echtscheiding met kinderen? En op welke manier?

Hoe kun je tijdens het hele scheidingstraject als ouders goed contact houden met je kinderen en ze hierin ondersteunen?

Ik besteed als mediator vanuit Arnhem daar veel aandacht aan tijdens het mediationtraject. Met de juiste aandacht weet je hoe je situaties kunt aanpakken. Op een goede manier, zodat kinderen voelen dat je er bent.

En daarom is het ook noodzakelijk dat je samen als ouders op een neutrale manier kunt blijven communiceren. Ondanks alle verdriet en boosheid die er is. Kinderen voelen het namelijk direct als dit niet goed gaat en daar hebben ze altijd last van.

Vandaar dat ik als mediator Arnhem ook zorg besteed aan het behouden van die communicatie tussen jullie samen. Juist in het belang van je kinderen. Ik ken als mediator in Arnhem de valkuilen die jullie kunnen tegenkomen. En ik kan jullie essentiële tools geven om te voorkomen dat de communicatie verdwijnt, negatief wordt of uitloopt in ruzies.

Zo kun je met mijn hulp als mediator ervoor zorgen dat je kinderen zo weinig mogelijk last hebben van de scheiding.

Juridische expertise advocaat-mediator Arnhem

Ik ben ruim 25 jaar advocaat in de regio Arnhem en ook in de rest van Nederland. Ik heb als advocaat ontzettend veel mensen door hun scheiding heen geholpen. En ik heb veel procedures gevoerd bij de rechtbank als scheiding advocaat in Arnhem, waarbij alle onderdelen van de scheiding aan bod kwamen. Dat zijn bijvoorbeeld conflicten over partneralimentatie, verkoop van de woning, verdeling van de onderneming, verdeling van ander vermogen, gebruiksvergoedingen, vergoedingsrechten, huwelijkse voorwaarden, zorgregeling en kinderalimentatie. Deze procedures vereisen veel juridische kennis over al deze onderwerpen. En deze kennis gebruik ik om jullie als mediator Arnhem goed en compleet te informeren over je juridische positie.

Zonder de juiste juridische informatie loop je risico’s, namelijk:

Achteraf zijn fouten meestal niet meer te herstellen. Daarom geef ik jullie alle juridische informatie die je nodig hebt om goede beslissingen te kunnen nemen.

En ik zorg er als mediator Arnhem voor dat alle afspraken die jullie hebben gemaakt juridisch zorgvuldig en goed worden vastgelegd.

Expert echtscheidingsmediator Arnhem

Als echtscheidingsmediator weet ik dat er bij een scheiding lastige issues kunnen zijn, maar die zullen toch besproken moeten worden. Ook als één van jullie beiden dat liever niet wil, of er tegenop ziet. Ook komt het voor dat de ene partner meer financiële kennis heeft dan de ander. En ik zie hoe lastig het is om samen afspraken te moeten maken, terwijl je liever zo weinig mogelijk met de ander wilt communiceren. En hoe lastig het is als de emoties over je scheiding, bijvoorbeeld boosheid of verdriet, naar voren komen.

Ik heb al veel kilometers op de teller staan als mediator Arnhem. En die ervaring gebruik ik om jullie als mediator Arnhem effectief te begeleiden tijdens jullie scheiding. Ook als jullie moeilijke issues tegenkomen.

Ik houd rekening met jullie wensen en doelen en ik help jullie als mediator in Arnhem constructief om verder te komen. Zo bereik je aan het einde van de mediation in Arnhem dat je rust hebt en duidelijkheid over je financiële situatie.

Zaken die jullie samen moeten regelen bij scheiding

Afspraken maken, het komt steeds weer terug. Dit is het meest intensieve deel van de scheiding: het samen komen tot afspraken die voor iedereen acceptabel zijn.

Tijdens de sessies behandelen we verschillende belangrijke zaken. Als jullie kinderen hebben, dan beginnen we meestal eerst met het maken van afspraken over de kinderen, zoals het ouderschapsplan, kinderalimentatie of de gezamenlijke kinderrekening.


Vervolgens bespreken we de onderwerpen:

Naast deze onderwerpen die vallen onder de hulp bij scheiding Arnhem bespreken we natuurlijk ook andere zaken die voor jullie relevant zijn.

Hulp bij scheiding Arnhem

Bij mijn hulp bij scheiding Arnhem geef ik jullie alle relevante juridische en financiële informatie die je nodig hebt om een beslissing te kunnen nemen. Ik wijs jullie allebei op je rechten en mogelijkheden.

Daarnaast valt ook het maken van berekeningen voor partneralimentatie en kinderalimentatie onder de hulp bij scheiding Arnhem.

En natuurlijk begeleid ik jullie uitgebreid om samen acceptabele oplossingen te vinden.

Als alle onderwerpen besproken zijn, leg ik de afspraken voor jullie vast in een echtscheidingsconvenant en in een ouderschapsplan. En ik zorg voor de gehele rechtbankprocedure. Zo krijg je met mijn hulp bij scheiding in Arnhem een totaal-pakket.

Van advocaat naar mediator Arnhem

Vanaf het moment dat ik advocaat werd, heb ik de drive om mensen te helpen bij het oplossen van problemen en het bereiken van concrete resultaten.

Ik heb als scheidingsadvocaat in Arnhem veel mensen bijgestaan bij hun scheidingsprocedures bij de rechtbank. Daarbij was ik advocaat voor één van de partners en de andere partner had een eigen advocaat.

Ik zag dat het bij die procedures altijd een harde strijd werd, waarbij beide partijen recht tegenover elkaar stonden. Dat is logisch, want beide advocaten willen voor hun eigen cliënt het beste resultaat behalen. Dus er komen discussies over alle issues, de partneralimentatie, kinderalimentatie, verdeling en afwikkeling van de woning, afwikkeling huwelijkse voorwaarden en de verdeling van het vermogen. De rechter neemt uiteindelijk een beslissing over deze issues. En dan blijkt dat beide partijen ontevreden zijn over de uitkomst.

Bovendien zijn ze in de tussentijd 1 tot 2 jaar verder en is de communicatie tussen hen volledig verstoord en onherstelbaar beschadigd door de langdurige juridische procedures.

Kortom, er zijn alleen maar verliezers in dit scenario.

Ongeveer 15 jaar geleden heb ik mediation bij scheiding ontdekt en dat was voor mij een echte eye-opener. Het is een hele andere manier van het benaderen van conflicten. Het gaat er niet om wie de beste en sterkste juridische argumenten heeft en het oordeel aan de rechter overlaat.

In plaats daarvan kun je bij mediation Arnhem allebei in een veilige setting vertellen waar het je echt om gaat, en wat er achter je ‘harde standpunten’ zit. Dat komt op tafel bij mediation Arnhem. Dan komt er ruimte om verder te kijken, namelijk naar oplossingen. En als je dat samen doet, kun je die oplossing ook accepteren.

Zo bereik je dat alle juridische en financiële issues goed zijn geregeld én dat je ook nog als ex-partners goed contact met elkaar kunt houden.

Dat resultaat vind ik als mediator bij scheiding elke keer weer fantastisch om te zien.

Klanten zeggen over mijn mediation in Arnhem

Bram uit Oosterbeek
Lees verder
‘’We begonnen de mediation toen we nog maar net hadden besloten uit elkaar te gaan. We hadden nog geen ruzie, we dachten nog goed over elkaar. We wisten direct: Bij het regelen van alles hebben we begeleiding nodig, want we willen ruzie en fiks gedoe voorkomen.

Tijdens de mediation merkte ik dat we elkaar nog wel iets gunden. We wilden het allebei zo goed mogelijk doen, vooral voor de kinderen, want die zijn nog erg jong. Alles in overleg. Het was fijn om te zien dat we dat samen konden doen.

Het begin van de mediation vond ik zwaar, de rest was fijn en verhelderend. Mensen om ons heen vinden het soms vreemd dat we nog zo goed met elkaar kunnen overleggen, en hebben daar een oordeel over. Annewieke gaf niet haar eigen mening, en dat was fijn.

Alles is nu afgerond. Ik ben blij dat er nu rust en duidelijkheid is, en dat alles goed op papier staat.

We gaan nu gelukkig nog steeds goed met elkaar om. Als we geïrriteerd zijn over de ander, laten we ons daar niet door meeslepen. Het loopt niet uit de hand. Daarna drinken we weer thee met elkaar.

En we gaan ook soms nog samen weg met de kinderen.’’
Mariëlle
Lees verder
Ik vond het spannend om aan de mediation te beginnen. Ik had met mijn partner toen een slechte communicatie, we irriteerden ons ook snel aan elkaar. Daarom zag ik op tegen gesprekken over de zorgregeling over onze twee kleine kinderen. Ik was bang dat dat dit bij ons veel discussie zou geven. En ik was ook bang voor discussies tussen ons over de financiën. We wilden er natuurlijk allebei zo goed mogelijk uitkomen.

Tijdens de mediation merkte ik dat Annewieke oog heeft voor de kinderen. En we konden allebei echt alles vertellen. Als we merkten dat we niet verder kwamen, vond ik het prettig dat Annewieke ons hielp om weer vaart te maken en knopen door te hakken.

Nu na het hele traject merk ik dat ik veel rust heb gekregen. Alles is goed inzichtelijk voor mij. Dit was onszelf nooit gelukt. We zijn op deze manier goed samen uit elkaar gegaan.

Ik merk ook dat het goed gaat met de kinderen, en daar ben ik heel blij mee. Ons dochtertje praat er makkelijk over, en ze reageert relaxed.

Voor mijzelf valt alles nu op z’n plek. Ik ben weer bezig met de toekomst, met nieuwe leuke dingen en ik heb weer ruimte om mezelf te ontwikkelen.

Ik vind dit mediationtraject geschikt voor alle stellen die kinderen hebben en uit elkaar gaan. De kinderen zitten niet aan tafel, maar ze horen er wel bij, ze hebben ook een stem. .
Anja
Lees verder
De hele scheiding overviel me, want ik had niet aan zien komen dat mijn partner wilde scheiden. Het ging voor mij allemaal heel snel.

Er kwamen zoveel nieuwe dingen op mij af, en ik zat vol emoties. Tijdens de mediation merkt ik dat ik mezelf kon zijn. Ik merkte dat er ruimte was voor ons allebei. Dat voelde ik echt. Annewieke straalde rust uit en ze had begrip voor ons allebei.

Annewieke hielp ons om tot compromissen te komen. En ik weet nu zeker dat we niets over het hoofd hebben gezien.

Dit mediationtraject vind ik geschikt voor iedereen die gaat scheiden. Ook al denk je misschien zelf dat het niet nodig is. Je hebt echt goede begeleiding nodig.’’
Wilfried
Lees verder
Ik heb bij een eerdere scheiding jaren geleden ervaren dat we eerst begonnen bij een gezamenlijke begeleider, maar uiteindelijk toch bij twee advocaten terecht kwamen. Ik wist dus dat er een risico was dat we er met mediation niet uit zouden komen.

Ik vond het nu belangrijk dat het hele traject met één mediator zou lopen. Gelukkig was er een klik met Annewieke.

De duidelijkheid bij de mediation beviel mij goed. We kregen ook de tijd om samen na te denken over opties. Uiteindelijk hebben we besluiten genomen die goed zijn voor ons allebei. Voor mijn gevoel heb ik het op een goede manier afgesloten. Ik weet dat ik mijn partner nu goed achterlaat. Dat gunde ik mijn partner ook, ik wil ook dat zij verder kan.

Tijdens de mediation konden we dat rustig bespreken, en aan elkaar duidelijk maken. Het heeft voor ons beiden de best mogelijke resultaten gegeven.

Nu kunnen we allebei ons leven weer opbouwen.

Voordat we aan de mediation begonnen was er veel spanning in huis, ik liep op mijn tenen. Dat is nu gelukkig voorbij.

Als je elkaar in je waarde wilt laten, is deze mediation geschikt voor je.
Vorige
Volgende

Mediation Arnhem, Annewieke Bemiddelt voor de juiste deskundigheid

Ruim veertien jaar ben ik een erkende MfN-scheidingsmediator, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen tijdens scheidingen. Daarnaast ben ik advocaat met expertise in het personen- en familierecht.

Dankzij mijn juridische kennis en ervaring ben ik goed bekend met de valkuilen en mogelijke complicaties die zich kunnen voordoen bij scheidingen, evenals het goed vastleggen van afspraken om problemen in de toekomst te voorkomen. Mijn kennis en ervaring neem ik mee in mijn begeleiding.

Mijn klanten kiezen bewust voor de sterke combinatie van advocaat en mediator.

Mediation Arnhem, Annewieke Bemiddelt

Adres

Velperplein 23-25
6811 AH

Telefoon

(0314) 36 59 75

Mobiel

06 306 901 58

Benieuwd naar mijn full service mediation in Arnhem?