BOEDELSCHEIDING BIJ SCHEIDING

Als jullie gaan scheiden, komt ook de boedelscheiding aan de orde. Hieronder valt alles wat in jullie huis staat. Maar bijvoorbeeld ook auto’s, een motor en de caravan. Dit moet verdeeld moeten worden. Hoe doe je dat?

BOEDELSCHEIDING BIJ MEDIATION

Bij bijvoorbeeld een auto werkt het makkelijk bij een boedelscheiding. De dagwaarde ervan is leidend. Een autobedrijf kan deze waarde voor je vaststellen. Je hebt dan een bedrag waarmee je kan rekenen.

Voor gewone inboedel is het moeilijker om een inschatting te maken van de waarde voor boedelscheiding. Er is vaak zelfs geen beginnen aan. Hoeveel is die wasmachine van tien jaar oud, maar die het nog prima doet bijvoorbeeld nu nog waard? Tijdens de mediation bespreek je hoe je samen tot een realistische verdeling kunt komen.

REKENING HOUDEN MET DE JURIDISCHE REGELS

Annewieke Bemiddelt helpt ook om te kijken wat nu van wie is. Bijvoorbeeld als er huwelijkse voorwaarden zijn gemaakt. Of als er aankopen zijn gedaan van schenkingen of erfenissen.

VIDEO BOEDELSCHEIDING

Wil je liever kijken en luisteren dan lezen? Bovengenoemde inhoud vind je ook terug in de video hiernaast. Deze vraagt ongeveer een minuut van je tijd.

Over andere onderwerpen zijn ook video’s gemaakt. Deze vind je via de homepage of op de pagina’s onder het kopje ‘scheiden’ op deze website.

Video afspelen
persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Het gesprek is geheel vrijblijvend

Uitleg over wat mediation nu eigenlijk precies is

Wat kan mediation specifiek voor jullie kan betekenen