Afspraak?

KINDERALIMENTATIE BEREKENEN

Samen met jullie kan Annewieke Bemiddelt de kinderalimentatie berekenen. Als je uit elkaar gaat en kinderen hebt, wil je daar samen financiële afspraken over maken. Wie van jullie koopt spullen en kleding voor de kinderen? Wie betaalt bijvoorbeeld het schoolgeld en de kosten van sportverenigingen? En wie ontvangt de kinderbijslag?

HOE KINDERALIMENTATIE BEREKENEN?

Meestal betaalt één van de ouders de hiernaast genoemde kosten. De ander draagt dan bij in de vorm van kinderalimentatie. Annewieke zal voor jullie de hoogte van de kinderalimentatie berekenen op dezelfde manier als rechtbanken dat doen. De uitkomst is afhankelijk van de hoogte van jullie inkomens en van hoeveel dagen per week ieder van jullie gemiddeld voor de kinderen zorgt.

De uitkomst van de berekening bespreken we samen tijdens de mediation. Het is niet verplicht om deze rekenmethode te volgen. Willen jullie er als ouders van afwijken en samen andere concrete afspraken maken, dan is dat ook prima. De gemaakte afspraken worden vastgelegd.

GEWIJZIGDE SITUATIE?

Het is mogelijk dat na verloop van tijd de situatie wijzigt, bijvoorbeeld als het inkomen of de zorgregeling wijzigt. Als zo’n wijziging van omstandigheden zich aandient, dan kun je opnieuw samen bij mij komen om nieuwe afspraken te maken over de kinderalimentatie. Annewieke Bemiddelt zal dan opnieuw de kinderalimentatie berekenen en ook deze nieuwe afspraken vastleggen.

GEZAMENLIJKE KINDERREKENING

Lees elders op deze website ook over de gezamenlijke kinderrekening.

KINDERALIMENTATIE VIDEO

Wil je liever kijken en luisteren dan lezen? Bovengenoemde inhoud vind je ook terug in de video hiernaast. Deze vraagt ongeveer een minuut van je tijd.

Over andere onderwerpen zijn ook video’s gemaakt. Deze vind je via de homepage of op de pagina’s onder het kopje ‘scheiden’ op deze website.

Video afspelen
persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Het gesprek is geheel vrijblijvend

Uitleg over wat mediation nu eigenlijk precies is

Wat kan mediation specifiek voor jullie kan betekenen