Skip to main content

Valkuil bij je echtscheiding: juridische informatie overslaan

Een echtscheiding kun je niet overdoen. Heb je de stukken getekend, dan blijft het getekend. Er zijn maar zelden situaties waarin je juridisch iets kunt herstellen. Hoe voorkom je dat je een paar jaar na je scheiding erachter komt dat je iets over het hoofd hebt gezien? Dit artikel gaat over de valkuil: juridische informatie overslaan

voorbeeld

Je hebt bewust  gekozen voor mediation omdat je geen gedoe wilt met twee advocaten. Je wilt niet dat je scheiding een juridisch gevecht wordt. Al die juridische informatie is niet nodig, dat is iets voor mensen die in een vechtscheiding zitten met allebei een eigen advocaat. Als er maar een redelijke oplossing komt, dan is het goed.  Je ziet bijvoorbeeld ervan af om partneralimentatie te ontvangen, maar je weet niet hoeveel en hoe lang je dit had kunnen krijgen.

juridische informatie is altijd nodig

Aan een scheiding zitten altijd juridische kanten, of je wilt of niet. Ook bij mediation. Je moet namelijk weten wat je rechten zijn, en hoe de lijn in de rechtspraak is. Die informatie heb je nodig. Daarna kun je wel afzien van bepaalde rechten, maar dan is dat een bewuste keuze.

hoe blijf je uit deze valkuil?

Het is belangrijk om je juridische goed te laten informeren bij je echtscheiding. Dit voorkomt dat je een paar jaar later, als je alsnog de juridische informatie krijgt, denkt: had ik het maar anders gedaan.

neem contact op

Wil jij je bij je scheiding laten begeleiden door een professionele mediator met juridische kennis? Neem vrijblijvend contact op om je mogelijkheden te bespreken. Je kunt mij bellen of mailen.


arrow_back Terug naar het overzicht