Afspraak?

HULP BIJ SCHEIDING

Scheiden zorgt voor spanning. Er komt een heleboel op je af. Dit is vaak reden voor mensen om de daadwerkelijke beslissing om te gaan scheiden lang uit te stellen. Het zijn niet alleen de nodige emoties die energie vragen. Ook krijg je te maken met een grote hoeveelheid onalledaagse zaken die doordacht geregeld en afgerond moeten worden.

Hoe moet het met ons huis? Waar moet ik gaan wonen? Wat voor consequenties heeft het voor de kinderen? Wat nou als mijn partner niet mee wil werken? Deze en nog tientallen andere vragen en onzekerheden zorgen vaak voor de neiging de beslissing uit te stellen.

Het uitstellen van de scheiding, omdat men er tegenop ziet, gebeurt veel. Maar daar worden jullie niet gelukkiger door. Daarom kan het heel veel rust geven als er meer duidelijkheid is over hoe scheiden werkt en waar je rekening mee moet houden.

HULP BIJ SCHEIDING MET MEDIATION

Er zijn twee manieren om de scheiding te regelen. Met behulp van 2 verschillende advocaten of zonder advocaat in de vorm van mediation.

Mediation is de beste manier om jullie scheiding te regelen, tenminste als jullie samen willen proberen om tot afspraken te komen. Mediation bij scheiding is veruit de vriendelijkste manier om tot acceptabele afspraken te komen, voor alle betrokkenen.

SCHEIDEN MET IEDER EEN EIGEN ADVOCAAT

De mediator helpt jullie samen beslissingen te nemen en samen de scheiding te regelen. Jullie zullen allebei zo nu en dan water bij de wijn moeten doen. Daardoor stellen jullie wél samen de afspraken op over jullie scheiding. Het is dan niet de rechter die beslist wat er afgesproken wordt. De mediator bemiddelt tussen jullie wensen en geeft informatie op financieel en juridisch vlak. Doel is om onder begeleiding van de mediator samen tot goede afspraken te komen.

Met scheidingsmediation worden jullie dus geholpen om je energie positief in te zetten, zodat jullie beiden zo goed mogelijk een nieuwe start kunt maken. Dat kan betekenen dat je ontvangt waarop je recht hebt. Maar bijvoorbeeld ook dat je in goede harmonie samen de zorg voor de kinderen kunt voortzetten.

Tijdens de mediation bespreken we wat jullie doelstellingen, rechten en wensen zijn, zodat we efficiënt toewerken naar een zo goed mogelijk resultaat voor allebei.

We behandelen tijdens de afspraken verschillende belangrijke zaken. Zijn er kinderen bij betrokken, dan beginnen we meestal eerst met het maken van afspraken over bijvoorbeeld de ouderschapsregeling, kinderalimentatie en de eventuele gezamenlijke kinderrekening. Vervolgens bespreken we de onderwerpen:

Naast bovengenoemde onderwerpen bespreken we natuurlijk ook andere zaken die voor jullie relevant zijn. Tijdens het proces houdt Annewieke het overzicht. Zij stelt zich onafhankelijk op en wijst jullie beiden op je rechten en mogelijkheden bij het vinden van acceptabele oplossingen.

Alle gemaakte afspraken legt Annewieke vast. Daarna regelt Annewieke ook de rest: de verdere afhandeling van de scheiding bij de rechtbank en gemeente.

DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN SCHEIDEN MET BEHULP VAN EEN MEDIATOR

Meer tevredenheid en beter contact

Onder begeleiding van de mediator maken jullie samen de afspraken. Dit zorgt voor meer tevredenheid en een beter contact na de scheiding.

Positieve insteek

Met mediation werken jullie samen constructief aan een toekomst zonder elkaar, in plaats van via advocaten tot gedwongen afspraken te komen.

Tijd- en kostenefficiënt

Samen gaan jullie de scheiding aan onder begeleiding van 1 mediator in plaats van 2 separate advocaten. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten en de duur van het proces.

SCHEIDEN MET DE HULP VAN ANNEWIEKE BEMIDDELT

Annewieke is naast mediator ook advocaat, maar heeft bewust gekozen zich te richten op mediation.

Vanuit een positieve benadering, met alle benodigde juridische kennis en ervaring scheidingen regelen. Daar staat Annewieke Bemiddelt voor

Scheidingsmediator Annewieke Bemiddelt

Speciaal voor mensen met kinderen

Ervaren advocaat, gespecialiseerd in scheidingen

Gecertificeerd MfN Mediator

Advies over de gevolgen voor pensioen, lijfrenteverzekeringen, koopsompolissen en fiscale zaken

Verzorgt coaching hoe je tijdens de scheiding met elkaar en met je kinderen kunt blijven communiceren, om weg te blijven van discussies en verwijten.

Verzorgt coaching hoe je ná de scheiding als ex-partners met elkaar omgaat

Verzorgt coachingvoor jouzelf, hoe je zelf als mens overeind blijft, zowel tijdens je scheiding als daarna

“SCHEIDINGSBEMIDDELING IS WAT IK HET LIEFSTE DOE. HET GEEFT VEEL POSITIEVE ENERGIE. DAT KLINKT MISSCHIEN RAAR, WANT SCHEIDEN IS VERVELEND, MAAR EEN GOEDE NIEUWE START MAKEN IS IETS MOOIS WAAR BETROKKENEN SOMS LANG NAAR UIT HEBBEN GEKEKEN”

HULP BIJ JULLIE SCHEIDING NODIG? NEEM CONTACT OP!

Wil je meer weten over scheiden? Neem contact op met Annewieke van der Boom via (0314) 36 59 75. Heb je al besloten te gaan scheiden en wil je graag meer informatie en samen kennismaken? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek op locatie in Arnhem of Doetinchem.