Afspraak?

Is scheiden rechtsbijstand verzekerd?

Behoor jij ook tot die groep mensen die een verzekeringspakket heeft afgesloten, maar geen idee heeft wat wel en niet gedekt is? Je sluit een autoverzekering af, een WA-verzekering en woonhuisverzekering om goed verzekerd te zijn. Soms zit bij je verzekeringspakket ook een rechtsbijstandsverzekering. En die kan je goed van pas komen als je gaat scheiden. In hoeverre is scheiden rechtsbijstand verzekerd?

Bij veel verzekeringsmaatschappijen is het namelijk mogelijk om een vergoeding te krijgen voor mediation bij echtscheiding. Het hangt wel af van de exacte polis of mediation onder jouw rechtsbijstandverzekering valt. Het is in ieder geval beslist de moeite waard om, voordat je start met de mediation, bij je rechtsbijstandsverzekering na te vragen of mediation bij echtscheiding binnen de polis gedekt is.

scheiden rechtsbijstand: met mediation vergoed tot 2.000 euro

Als er inderdaad sprake is van een dekking, dan vergoedt de verzekeringsmaatschappij de mediation tot een maximum bedrag. Meestal is dit een bedrag van ongeveer € 2.000,-. Dit dekt weliswaar niet helemaal de kosten, maar het is absoluut een pleister op de wonde.

vooraf aanvragen

Let op! De verzekeringsmaatschappij stelt als voorwaarde dat je van te voren meldt dat je gaat deelnemen aan een mediationtraject. Je kunt dus niet achteraf alsnog een vergoeding vragen.