Afspraak?

HET GEHEIM VAN SCHEIDEN ZONDER SORES
HERKEN JE DIT?

Nu is het chaos in je hoofd

Je zit vol onzekerheden over je inkomen, woning, financiën, kinderen en je hele toekomst.

Je voelt dat er spanning is in huis, en je bent bang voor discussies met je partner.

Je beseft dat dit ook invloed heeft op jullie kinderen.

Wat hebben jullie nodig om je scheiding goed door te komen?

Vul je gegevens in, dan ontvang je direct via e-mail een link naar de video.

ONTDEK IN DEZE KORTE VIDEO:

Hoe je hoogoplopende discussies kunt voorkomen

Hoe je tot een eerlijke financiële verdeling komt over je woning, huwelijkse voorwaarden, alimentatie, onderneming en vermogen

Hoe je een normale communicatie met je partner kunt behouden, tijdens de scheiding en ook daarna

Hoe jullie samen het contact met de kinderen goed houden en jullie liefhebbende ouders blijven

Hoe de scheiding jou niet volledig uitput, maar hoe je ook zelf op de been blijft

ADVOCAAT MEDIATOR SCHEIDEN

Misschien vraag je je na het zien van de video af hoe je aan alle juridische informatie en kennis komt die nodig is voor een scheiding. Dat is een hele goede vraag, want er komen inderdaad veel juridische vragen op je af.

Ik geef jullie als advocaat-mediator alle juridische informatie die je nodig hebt. Zo krijg je voldoende informatie en richtlijnen in handen, om daarna samen met je partner goede beslissingen te nemen. Als advocaat-mediator help ik jullie daar graag bij.

Ik ben naast mediator ook advocaat en dat betekent dat ik alle relevante kennis en ervaring in huis heb. Als advocaat heb ik veel geprocedeerd voor mensen die in een scheiding zaten. Daarom weet ik heel goed wat er mis kan gaan. Dankzij die kennis en jarenlange ervaring kan ik jullie als advocaat- mediator wijzen op de risico’s en valkuilen bij een scheiding.

Ik help jullie met mediation om die zichtbaar te maken en te bespreken. Oók als het lastige issues zijn. Zo voorkom je dat je een paar jaar later spijt krijgt van een bepaalde afspraak, omdat je tijdens de mediation iets over het hoofd hebt gezien. Of omdat de informatie die je hebt gekregen niet volledig was. Ik wil graag dat jullie na de hele scheiding met tevredenheid terugkijken op de mediation.

Hulp nodig bij het regelen van jullie scheiding?

SCHEIDEN EN MEDIATION, IETS VOOR JULLIE?

Stellen die uit elkaar gaan kiezen steeds vaker voor mediation bij hun scheiding. De mensen die bij mij komen kennen vaak andere stellen in hun directe omgeving die hun scheiding hebben geregeld op de ‘traditionele manier’. Dat betekent met twee advocaten en de tussenkomst van een rechter.

Daar hebben ze nare verhalen over gehoord; de scheiding duurde lang, er was lang onzekerheid, heel veel spanning, de partners spraken negatief over elkaar en ook na de scheiding konden de ex-partners elkaar niet meer luchten of zien. En dan de kinderen… die hadden jarenlang last van al die spanning tussen hun ouders.

Dan is het alternatief voor hun eigen scheiding: mediation. Daar kiezen mensen dan bewust voor. Ook dan blijft scheiden vaak emotioneel en soms lastig. Maar wanneer jullie beiden openstaan voor een constructieve vorm van scheiden in goed overleg, kun je het volgende bereiken:

dat je na een paar maanden alles goed en eerlijk hebt geregeld,

Scheiden met mediation is voor jou geschikt als je iemand bent die bewuste keuzes maakt in het leven en als je de regie wilt houden over je scheidingstraject. Dan past mediation bij jou en je scheiding.

SCHEIDEN ZONDER SORES?

SCHEIDEN MET KINDEREN

Als je besluit om te scheiden, is één van de eerste gedachten waarschijnlijk:
‘We gaan scheiden met kinderen en de kinderen vinden we het allerbelangrijkst’.

Dat begrijp ik heel goed. Jullie hebben kinderen gekregen om ze samen groot te brengen en nu valt het gezin uit elkaar. En de kinderen worden ongevraagd in de scheiding betrokken.

Hoe ga je alles regelen, als je gaat scheiden met kinderen? Je hoort zo vaak dat er getouwtrek over de kinderen ontstaat en dat willen jullie beslist niet.

Je maakt je zorgen, want:

Je bent bang dat de kinderen veel last zullen krijgen van de scheiding;

Je gaat de kinderen erg missen, als ze bij de andere ouder zijn;

Je bent bang dat de kinderen ervoor kiezen om bij de andere ouder te gaan wonen;

Je vreest dat jullie discussie krijgen over kinderalimentatie;

Jullie communiceren nu heel weinig, hoe moet dat dan als jullie straks over de kinderen moeten overleggen? Is dat wel haalbaar?

Je wilt naar een situatie, waarbij:

De kinderen zo weinig mogelijk last hebben van de scheiding;

Het jullie lukt om samen goede ouders te zijn én te blijven;

Er duidelijkheid is over de kinderalimentatie of de kinderrekening;

De communicatie tussen jullie als ex-partners respectvol en soepel verloopt;

Scheiden met de juiste begeleiding

Jullie gaan scheiden met kinderen. Met de juiste begeleiding en tools kunnen jullie samen veel schade voor je kinderen voorkomen. Want je wilt dat je kinderen zo weinig mogelijk last krijgen van de scheiding.

Tijdens het mediationtraject besteden we daar veel aandacht aan, scheiden met kinderen. Ik help jullie om een zorgregeling te maken die goed bij jullie en je kinderen past. Jullie maken ook goede en duidelijke afspraken over de financiële kant. En jullie bereiken een goede communicatie als ouders met elkaar, én met de kinderen.

Mediation bij scheiding

Wat ga je tegenkomen bij je scheiding? Wat gaat er straks gebeuren met jullie woning? Kan één van beiden er blijven wonen? Waar gaat de ander straks wonen? Wat is er financieel mogelijk?

Je hebt een onderneming die goed loopt. Wat zijn de consequenties bij je scheiding? Kan je partner aanspraak maken op een deel van de waarde? En hoe zit het met partneralimentatie, moet je dat betalen, of kun je daar juist aanspraak op maken?
Hoe ga je alles voor de kinderen goed regelen?

Hier maak je je zorgen over. Je merkt dat jullie nu niet meer denkt als ‘samen’, maar dat je bezig bent met je eigen positie straks. En dat jouw belangen anders zijn dan die van je partner. En je merkt ook dat er veel emoties doorheen lopen. Je voelt je verdrietig, boos en in de war.

Je weet dat je over deze issues discussies kunt krijgen met je partner, en dat dit de communicatie tussen jullie en de sfeer in huis kapot kan maken. Je beseft dat je hierover goede inhoudelijke uitleg nodig hebt en dat je bij het bespreken deskundige begeleiding nodig hebt.

Dit beseffen de mensen die ik begeleid heel goed. Zij maken een bewuste keuze voor mediation bij scheiding.
Het voordeel van mediation bij scheiding is dat je afspraken maakt die recht doen aan jouw belangen en aan die van je partner. En als je samen de afspraken hebt gemaakt, houd je er een tevreden gevoel aan over.

Het hele scheidingstraject verloopt snel, zodat er een einde komt aan alle onzekerheid, en je precies weet waar je aan toe bent.
En je bereikt met mediation bij scheiding dat je on speaking terms blijft met je partner, zowel tijdens het scheidingstraject als daarna.

Heb je de gratis video gezien en ben je benieuwd wat full-service-mediation voor jullie kan betekenen?
Schrijf je in voor mijn video over scheiden zonder sores.

Ik heb deze speciaal gemaakt voor ouders van kinderen, die hebben besproken te gaan scheiden.