Afspraak?

SCHEIDEN
ZONDER ADVOCAAT

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een advocaat niet verplicht als je gaat scheiden. Je kunt prima scheiden zonder advocaat.

Het scheiden zonder advocaat is zelfs de beste oplossing om jullie scheiding te regelen. Enige voorwaarde om te scheiden met een mediator, is dat jullie allebei bereid zijn met elkaar het gesprek aan te gaan.

Jullie kunnen er dus voor kiezen om te scheiden met ieder een eigen advocaat, of samen met een mediator.

SCHEIDEN ZONDER ADVOCAAT, MET BEHULP VAN MEDIATION

Zijn jullie bereid om samen het gesprek aan te gaan en wíllen jullie proberen samen tot afspraken te komen? Dan is mediation de beste keuze.

De mediator begeleidt jullie bij de gesprekken om alle relevante onderwerpen te bespreken en geeft, waar nodig, de juridische en fiscale informatie.

De mediator legt gemaakte afspraken vast in een convenant of vaststellingsovereenkomst. Deze dient zij vervolgens in bij de rechtbank. Aangezien jullie samen de afspraken hebben gemaakt, zal de rechter deze overnemen.

VOORDELEN SCHEIDEN ZONDER ADVOCAAT

Kiezen jullie ervoor om te gaan scheiden met behulp van mediation, dan heeft dit veel voordelen ten opzichte van het scheiden met advocaten.

Meer tevredenheid en beter contact

Onder begeleiding van de mediator maken jullie samen de afspraken. Dit zorgt voor meer tevredenheid en een beter contact na de scheiding.

Positieve insteek

Met mediation werken jullie samen constructief aan een toekomst zonder elkaar, in plaats van via advocaten tot gedwongen afspraken te komen.

Tijd- en kostenefficiënt

Samen gaan jullie de scheiding aan onder begeleiding van 1 mediator in plaats van 2 separate advocaten. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten en de duur van het proces.

Scheiden zonder advocaat (en met behulp van mediation) is de meest beste manier om te scheiden. Niet alleen voor jullie beiden, maar ook voor jullie eventuele kinderen.

“SCHEIDINGSBEMIDDELING IS WAT IK HET LIEFSTE DOE. HET GEEFT VEEL POSITIEVE ENERGIE. DAT KLINKT MISSCHIEN RAAR, WANT SCHEIDEN IS VERVELEND, MAAR EEN GOEDE NIEUWE START MAKEN IS IETS MOOIS WAAR BETROKKENEN SOMS LANG NAAR UIT HEBBEN GEKEKEN”

SCHEIDEN MET IEDER EEN EIGEN ADVOCAAT

Is overleg tussen jullie beiden niet meer mogelijk? Dan ontkomen jullie er niet aan ieder een eigen advocaat te moeten inhuren. Jouw advocaat behartigt alleen jouw belangen. En de advocaat van jouw ex-partner alleen zijn of haar belangen.

Kies jij of je partner ervoor om te scheiden met een advocaat, dan zullen jullie allebei een eigen advocaat moeten zoeken. Een scheiding via advocaten kent geen of weinig overleg. In dit traject vindt communicatie alleen schriftelijk plaats tussen de advocaten.

Niet alleen is dit proces tijdrovend, ook leidt het proces ertoe dat er alleen standpunten worden ingenomen, en er steeds meer eisen bijkomen. Iets wat niet gebeurt bij mediation, omdat je dan per onderdeel constructief toewerkt naar concrete oplossingen.

Bij scheiden met advocaten is het uiteindelijk de rechter die beslist wat de afspraken gaan worden. Dit leidt bijna altijd tot onvrede; na een moeizaam en duur proces van maanden of soms zelfs jaren, willen jullie dan allebei je gelijk halen.

SCHEIDEN ZONDER ADVOCAAT GEEFT FINANCIEEL MEER ZEKERHEID

Scheiden met behulp van mediation scheelt jullie in de kosten. Beiden een eigen advocaat inschakelen valt altijd duurder uit.

Naast de besparing in kosten, is het proces korter bij mediation. Een mediationtraject duurt gemiddeld een paar maanden. Terwijl een procedure met advocaten al snel één tot twee jaar duurt.

MET ANNEWIEKE BEMIDDELT REGEL JE JOUW SCHEIDING ZONDER ADVOCAAT

Annewieke is naast mediator ook advocaat, maar heeft bewust gekozen zich te richten op mediation.

Vanuit een positieve benadering, met alle benodigde juridische kennis en ervaring van een advocaat scheidingen regelen. Daar staat Annewieke Bemiddelt voor.

Scheiden met Annewieke Bemiddelt in het kort:

Speciaal voor mensen met kinderen

Ervaren advocaat, gespecialiseerd in scheidingen

Gecertificeerd MfN Mediator

Advies over de gevolgen voor pensioen, lijfrenteverzekeringen, koopsompolissen en fiscale zaken

Verzorgt coaching hoe je tijdens de scheiding met elkaar en met je kinderen kunt blijven communiceren, om weg te blijven van discussies en verwijten.

Verzorgt coaching hoe je ná de scheiding als ex-partners met elkaar omgaat

Verzorgt coachingvoor jouzelf, hoe je zelf als mens overeind blijft, zowel tijdens je scheiding als daarna

OOK SCHEIDEN ZONDER ADVOCAAT?

Kies voor de scheidingsmediation van Annewieke Bemiddelt en regel de scheiding samen. Annewieke Bemiddelt is gevestigd in Doetinchem en Arnhem.